Artikelindex

 


A._Bestuur_____

A1. Aanwezigheid besluitenboek en opnemen nieuwe besluiten
1. Het besluitenboek dient tijdens iedere vergadering aanwezig te zijn.
2. Het bestuur bepaalt welke genomen besluiten zullen worden opgenomen, overeenkomstig het bepaalde in artikel 8 lid 8 van het huishoudelijk reglement.

A2. Verzekering (buitengewone) leden
1. Voor (buitengewone) leden is een verzekering afgesloten die uitkeert bij overlijden of blijvend invaliditeit.
2. De uitkering, zoals bedoeld in lid 1 van dit artikel, geldt alleen voor die (buitengewone) leden die in opdracht van het bestuur:
a. Reizend zijn.
b. Werkzaamheden verrichten in algemene zin dan wel bij wedstrijden.

A3. Representatie bij overlijden
Bij het overlijden van een (buitengewoon) lid van de vereniging wordt hieraan door het bestuur op passende wijze aandacht geschonken:
a. Bij overlijden van een bestuurslid, een lid van verdienste of een drager van de zilveren speld, welke aan het bestuur bekend werd gesteld middels rouwkaart: een rouwarrangement.
b. Bij overlijden van een (buitengewoon) lid, welke aan het bestuur bekend werd gesteld middels rouwkaart: een rouwboeket.
c. Bij overlijden van een (buitengewoon) lid, waarvan het bestuur op een andere wijze kennis heeft genomen: een condoleancekaart.

A4. Regeling Sociaal Jeugdfonds/Voedselbank.
Uit sociaal maatschappelijk oogpunt wordt de mogelijkheid geboden om kinderen tijdelijk gebruik te laten maken van de jeugdfaciliteiten. Hierbij worden de kosten van lidmaatschap, cursussen en zeilweekend door het Sociaal Jeugdfonds vergoed of door de vereniging.

A5. Ontheffing contributieverplichting
Het bestuur is bevoegd in bijzondere gevallen gehele of gedeeltelijke ontheffing van de verplichting tot het betalen van contributie te verlenen.

A6. Afvaardiging naar de participantenraad VNM
1. Aan de hand van de agenda en conceptnotulen zal het bestuur van de vereniging een standpunt innemen.
2. Dit standpunt zal als een mandaat worden opgedragen aan de afvaardiging van de vereniging naar de participantenraad van de VNM.
3. De afvaardiging zal tijdens de participantenraad niet van dit opgedragen standpunt afwijken.


B. Havens

B1. Het vrijhouden van de steiger bij de vuilwaterpomp
De buitenzijde van steiger 1 in de jachthaven te Den Helder zal in beginsel worden vrijgehouden ten behoeve van:
1. Het aanmelden van passanten.
2. Gebruik door pleziervaartuigen die de vuilwatertank (toiletafvalwater, geen oliehoudend afvalwater) willen leegpompen.

B2. Maximum aantal toe te wijzen vaste ligplaatsen aan motorboten
1. In verband met de BTW-vrijstelling voor watersportverenigingen mag het aantal ligplaatsen dat aan motorboten wordt toegekend niet meer bedragen dan 50% van het totaal aantal ligplaatsen in beide havens.
2. De jachthaven Albatros beschikt over 47 ligplaatsen, in beginsel mogen er maximaal 23 ligplaatsen worden toegekend aan motorboten.
3. De jachthaven Haukes beschikt over 80 ligplaatsen, in beginsel mogen er maximaal 40 ligplaatsen worden toegekend aan motorboten.
4. Indien een ligplaatshouder op grond van artikel 8 lid 1c van het havenreglement het recht wordt ontnomen om gebruik te mogen maken van een ligplaats, dan zal dit (buitengewone) lid op grond van artikel 6 lid 9a van het havenreglement met voorrang op de wachtlijst worden geplaatst voor een hernieuwde toewijzing van een beschikbare ligplaats.

B3. Toeristenbelasting
1. Onder de naam “toeristenbelasting” wordt een directe belasting geheven voor het houden van verblijf met overnachting binnen de gemeente tegen een vergoeding in welke vorm dan ook door personen die niet als ingezetene met een adres in de gemeente in de basisregistratie personen zijn ingeschreven.
2. Het tarief wordt jaarlijks door de gemeente vastgesteld en dient samen met het passantgeld te worden geïnd.

B4. Openingstijden bar
1. De openingstijden van de bar zijn overeenkomstig dan wel binnen de gestelde norm conform de vergunning, zoals deze is afgegeven door respectievelijk de gemeente Den Helder voor het clubschip Albatros en de gemeente Hollands Kroon voor het clubgebouw de Sloep.
2. De openingstijden van de bar worden door het bestuur vastgesteld en zichtbaar bekend gesteld op de desbetreffende locatie.

B5. Verboden te vissen.
Het is niet toegestaan om te vissen in het water van de haven (zowel vanaf de boot alsmede de steigers).


C. Materieel

C1. Verkoop niet meer benodigd verenigingsmaterieel
1. Niet meer benodigd materiaal moet in de eerste plaats aan (buitengewone) leden worden aangeboden door het bekend stellen hiervan in het mededelingenblad en/of website, gevolgd door het in de gelegenheid stellen van (buitengewone) leden om hiervoor in te schrijven.
2. Indien er bij de (buitengewone) leden geen interesse bestaat voor het aangeboden materiaal, dan mag naar kopers buiten de vereniging worden uitgekeken.

C2. Gebruik en afschrijving hulpvaartuigen
1. Hulpvaartuigen van de vereniging worden niet voor recreatieve doeleinden ter beschikking gesteld aan (buitengewone) leden.
2. Gebruik “Toelis”:
a. De Toelis is gedurende het seizoen gestationeerd in de Haukes haven.
b. Het schip mag gebruikt worden tijdens wedstrijden, uitgeschreven door de vereniging.
c. Het schip mag, in beginsel tegen betaling van de vergoeding overeenkomstig het tarief dat door de algemene ledenvergadering in de tarievenlijst is vastgesteld, na instemming door het bestuur gebruikt worden door zusterverenigingen.
d. Het schip kan worden gebruikt bij calamiteiten op het Amstelmeer. In dit geval beslist de havenmeester, zoals bedoeld in artikel in artikel 4 van het reglement voor de haven en het haventerrein.
e. Vaarbevoegd zijn alleen zij die in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs
3. De “Zeun” kan aan ouders van (op dat moment zeilende) jeugdleden ter beschikking worden gesteld overeenkomstig het tarief dat door de algemene ledenvergadering in de tarievenlijst is vastgesteld.
4. De “Paai” mag alleen gevaren worden door zij die in het bezit zijn van een geldig vaarbewijs dan wel in bezit van aantekening M-brevet.(afgestoten sept 2024)

C3. Afschrijvingspercentage roerend en onroerend goed
1. Van onroerend goed wordt per jaar 5% van de aanschafwaarde afgeschreven tot 40% van deze aanschafwaarde.
2. Van roerend goed wordt per jaar 10% van de aanschafwaarde afgeschreven tot 10% van deze aanschafwaarde.


D. Vergoedingen

D1. Kilometervergoeding
1. De vergoeding voor reizen ten behoeve van de vereniging met een eigen vervoermiddel bedraagt een door het bestuur vastgesteld tarief per kilometer, die overeenkomt met de belastingvrije kilometervergoeding.
2. De vergoeding voor reizen ten behoeve van de vereniging met openbaar vervoer, is overeenkomstig de prijs van het plaatsbewijs (NS 2e klasse).
3. Bij de volgende gelegenheden worden de reiskosten t.b.v. de vereniging vergoed:
a. Reizen gemaakt door (buitengewone) leden en bestuursleden ter verwerving van materieel.
b. Reizen gemaakt door (buitengewone) leden en bestuursleden bij bezoek aan reparatiewerven.
c. Reizen gemaakt door bestuursleden die zijn aangewezen voor het bijwonen van vergaderingen waarbij hun aanwezigheid is gewenst (hieronder ook te verstaan de vergaderingen van de vereniging).
4. In alle overige gevallen worden reiskosten vergoed na goedkeuring door het bestuur.
5. De reizen, zoals bedoeld onder punt 3a t/m 3c van dit artikel, worden uitsluitend vergoed indien zij zijn gemaakt in opdracht van de voorzitter dan wel de secretaris.

D2. Vergoeding overbrengen jachten
1. Voor het overbrengen van jachten van de vereniging van de thuishaven naar de dislocatie en omgekeerd gelden maximaal de volgende vergoedingen (e.e.a. met overlegging van het betalingsbewijs):
a. Voor 2 personen de reiskosten van huisadres naar de haven van bestemming van de jachten of omgekeerd.
b. Voor 2 personen de passsantengelden in een jachthaven gedurende de directe overvaart.
c. De brandstofkosten voor de directe overvaart.
d. Brug- en sluisgelden voor de directe overvaart.
2. Deze vergoedingen zijn alleen van toepassing indien er geen voorafgaande of aansluitende afschrijvingsperiode plaatsvindt.

D3. Vergoeding barpersoneel
Het barpersoneel van de Albatros en De Sloep krijgen per periode een vergoeding. Deze vergoeding bedraagt een door het bestuur vastgestelde bedrag per periode. Een periode bestaat uit 4 uur waarbij barpersoneel op de Albatros maximaal 2 periodes krijgen vergoed en op De Sloep maximaal 3 periodes krijgen vergoed.

D4. Vergoeding schipper WR1 bij evenementen
1. Elke groepering die, tijdens nautische dagen, gebruik maakt van de zeilsloepen en hierbij een schipper van de vereniging nodig heeft, dient een door het bestuur vastgesteld bedrag als onkostenvergoeding voor deze schipper te betalen.
2. De behoeftestellende groep, instantie of vereniging wordt van tevoren van deze kosten op de hoogte gebracht.


D5. Vergoeding cursus wedstrijdleider
1. De commissie wedstrijden kan (buitengewone) leden voordragen bij het bestuur voor het volgen van de basiscursus Wedstrijdleider bij het Watersportverbond.
2. De aan de basiscursus Wedstrijdleider verbonden kosten komen ten laste van de vereniging.
3. Aan deelname van de basiscursus Wedstrijdleider is de verplichting verbonden om zich gedurende 3 jaar, ten gunste van de vereniging, in te zetten als wedstrijdleider en/of lid van het wedstrijdcomité.
4. Bij het voortijdig beëindigen, ingevolge de in het vorige punt opgelegde verplichting, kan het bestuur overgaan tot het geheel of gedeeltelijk terugvorderen van de door de vereniging gemaakte kosten van de basiscursus Wedstrijdleider.
5. Het bestuur en de aspirant wedstrijdleider zullen een verklaring opstellen en ondertekenen waarin e.e.a. wordt vastgelegd.

D6. Vergoeding Vaarbewijs I (VB1)
1. Door de commissie Wedstrijden en Jeugdzaken alsmede de Commat kunnen (buitengewone) leden worden voorgedragen bij het bestuur voor het behalen van VB I.
2. De aan het VB I verbonden examenkosten komen bij het met gunstig resultaat behalen van VB I ten laste van de vereniging.
3. Aan het op de kosten van de vereniging behaalde VB I is de verplichting verbonden om gedurende 3 jaar, bij wedstrijden georganiseerd door de vereniging op te treden als bestuurder van het veiligheidsvaartuig.
4. Bij het voortijdig beëindigen, ingevolge de in het vorige punt opgelegde verplichting, kan het bestuur overgaan tot het geheel of gedeeltelijk terugvorderen van de door de vereniging gemaakte kosten voor het behalen van VB I.
5. Het bestuur en de aspirant bestuurder van het veiligheidsvaartuig zullen een verklaring opstellen en ondertekenen waarin e.e.a. wordt vastgelegd.

D7. Vergoeding instructeur
1. Iedere instructeur van een door de vereniging georganiseerde cursus kan, door middel van het indienen van een declaratieformulier per verenigingsjaar, aanspraak maken op:
a. Een reisvergoeding ten aanzien van de door de instructeur gemaakte reizen tussen de woonplaats en de leslocatie.
b. De aanschaf van nieuwe lesboeken, aanschaf slechts mogelijk na verkregen toestemming van het bestuur.
2. Aan instructeurs kunnen op kosten van de vereniging per les twee consumpties worden aangeboden.

D8. Vergoeding bedieningscertificaat heftruck
1. Door de Commat kunnen (buitengewone) leden worden voorgedragen bij het bestuur voor het behalen van het bedieningscertificaat heftruck.
2. Het bedieningscertificaat is 5 jaar geldig
3. De aan de certificering verbonden examenkosten komen bij het met gunstig resultaat behalen van het bedieningscertificaat ten laste van de vereniging.
4. Aan het op de kosten van de vereniging behaalde bedieningscertificaat heftruck is de verplichting verbonden om gedurende 3 jaar op te treden als bestuurder van de heftruck.
5. Bij het voortijdig beëindigen, ingevolge de in het vorige punt opgelegde verplichting, kan het bestuur overgaan tot het geheel of gedeeltelijk terugvorderen van de door de vereniging gemaakte kosten voor het behalen van het bedieningscertificaat heftruck.
6. Het bestuur en de aspirant bestuurder van de heftruck zullen een verklaring opstellen en ondertekenen waarin e.e.a. wordt vastgelegd.


E. Opleidingen

E1. Cursussen
1. De vereniging kent vier (4) opleidingen ten behoeve van de toekenning van een brevet c.q. aantekening, te weten:
a. A-cursus : zeilen in open kielboot
b. M-cursus : varen en manoeuvreren met een motorboot
c. K-cursus : navigatie, varen en manoeuvreren met een kajuitjacht
d. Jeugdzeilen : jeugdcursus voor beginners en gevorderden
2. Deelname aan de in punt E1 genoemde opleidingen staan open voor (buitengewone) leden, met dien verstande dat:
a. Deelname aan de A-cursus mogelijk is voor personen vanaf de leeftijd van 16 jaar, uitzonderingen ter beoordeling van het bestuur.
b. Deelname aan de M-cursus mogelijk is voor personen vanaf de leeftijd van 18 jaar.
c. Deelname aan de K-cursus mogelijk is voor personen vanaf de leeftijd van 18 jaar en tenminste in het bezit zijn van het A-brevet.
d. Deelname aan de jeugdcursus is mogelijk voor jeugdleden vanaf de leeftijd van 8 jaar in het bezit van tenminste 2 zwemdiploma’s.
e. Het aantal minimale en maximale deelnemers per cursus is als volgt vastgesteld:
Cursus Minimaal Maximaal
A-cursus 5 20
M-cursus 5 12
K-cursus 5 8
Jeugdcursus 2 20
3. De hoofdinstructeur van de betreffende opleiding bespreekt jaarlijks de lesstof met de voorzitter van de commissie Training & Opleidingen.
4. Examens
a. Voor alle theorie-examens moet tenminste 50 punten worden behaald op basis van de 70% regeling.
b. Voor het behalen van het praktijkexamen moet worden voldaan aan de eisen, welke vooraf zijn opgesteld door de commissie Training & Opleiding en de praktijkexaminator.
c. De cursist kan via de voorzitter van de commissie Training & Opleidingen schriftelijk een verzoek doen om een mondeling examen af te leggen.
d. De voorzitter van de commissie Training & Opleidingen stelt, afhankelijk van de discipline, een examencommissie samen.
e. Voor het examen jeugdzeilen wordt alleen een praktisch examen afgenomen.
5. Herexamens
a. Een cursist die niet voldoende punten haalt voor het theorie-examen wordt in de gelegenheid gesteld om een herexamen af te leggen op basis van de 70% regeling.
b. De cursist kan via de voorzitter van de commissie Training & Opleidingen schriftelijk een verzoek doen om een herexamen af te mogen leggen.
6. Indien buiten eigen schuld de opleiding voortijdig wordt beëindigd, kan middels verzoek aan het bestuur, restitutie van het lesgeld worden gevraagd.
7. Boekwerken, evenals materiaal dat voor de opleiding benodigd is, dienen door de cursisten zelf te worden aangeschaft. Jachten worden door de vereniging beschikbaar gesteld voor het praktijkgedeelte.
8. De hoogte van het bedrag voor de diverse opleidingen wordt jaarlijks door de algemene ledenvergadering vastgesteld.
9. Toekenning brevet op basis van verworven competenties
a. Een (buitengewoon) lid dat in aanmerking wenst te komen voor de aantekening van het A-brevet dient:
1. De helft van het lesgeld als examengeld te betalen.
2. Aan te tonen over de gewenste vaardigheid te bezitten d.m.v. het afleggen van een praktische toets.
b. Een (buitengewoon) lid dat in aanmerking wenst te komen voor de aantekening van het M- of K-brevet dient:
1. De helft van het lesgeld als examengeld te betalen.
2. In het bezit te zijn van het A-brevet voor het behalen van het K-brevet.
3. Vaarbewijs 1 en/of vaarbewijs 2 dan wel een gelijkwaardig diploma van een beroepsopleiding te overleggen, waarbij een gedeeltelijke vrijstelling voor het theoretische gedeelte kan worden toegekend.
4. Aan te tonen over de gewenste vaardigheid te bezitten d.m.v. het afleggen van een praktische toets. Deze toets vindt plaats in de praktijk lesperiode van de dat jaar lopende cursussen en alleen als er nog plaatsen beschikbaar zijn.

E2. Praktijklessen
1. De beschikbaarheid van een verenigingsjacht voor het praktijkgedeelte van de cursussen wordt door het bestuur jaarlijks, in overleg met de Commissie Training & Opleidingen voor een periode vastgelegd.
2. Voor het verkrijgen van de aantekening A-, K en M-brevet zijn de praktische gedeelten verplicht.
3. De praktijklessen worden alleen gegeven aan (buitengewone) leden die een opleiding bij de vereniging volgen of om te familiariseren voor een komende afschrijving. Deze praktijklessen worden gegeven door het bestuur benoemde instructeurs dan wel hiervoor door het bestuur aangewezen personen.

E3. Uitloten aanvragers opleiding
Indien een aanvrager, wegens gebrek aan plaats, bij een cursus wordt uitgeloot wordt hij voor dat jaar geplaatst op een reservelijst.

E4. Traject jeugdcursussen
Jeugdleden, die zich inschrijven voor een jeugdcursus en daarin toegelaten worden, hebben voorrang bij het inschrijven op de vervolgcursus in het daarop volgende seizoen. Dit ongeacht of een jeugdlid zich aanmeldt voor dezelfde vervolgcursus nadat het jeugdlid op eigen initiatief de opleidingstrein heeft onderbroken. Dit besluit is genomen om recht te doen aan het bijzondere karakter van de jeugdcursussen en de leeftijdssamenstelling van hun deelnemers.

E5. Instappen praktijk gedeelte M-cursus
1. (Buitengewone) leden die geslaagd zijn voor (het theoretische gedeelte van) de K-cursus kunnen, zonder het theoretische deel te hoeven volgen, het daaropvolgende cursusjaar deelnemen aan het praktijk gedeelte van de M-cursus, mits er nog plaatsen beschikbaar zijn.
2. De kosten voor het volgen van alleen het praktijkgedeelte zijn overeenkomstig het tarief dat door de algemene ledenvergadering in de tarievenlijst is vastgesteld.


F. Evenementen

F1. Bestemming "Admirals Cup"
1. Met ingang van het seizoen 1986 is de "Admirals Cup" ieder jaar als wisselprijs voor de Clubkampioenschappen beschikbaar gesteld.
2. De naam van de winnaar zal ieder jaar op een apart plaatje in de voor deze cup bestemde kast worden aangebracht.
3. De wisselprijs blijft immer eigendom van de vereniging en moet bij voortduring op het clubschip aanwezig zijn.

F2. Bestemming wisselprijs Vereniging-sloepzeilwedstrijden
1. Ten behoeve van de wisselprijs voor de Vereniging-sloepzeilwedstrijden is een schilderij aangekocht, voorstellende een onder vol tuig varende WR1-sloep.
2. De naam van de winnende vereniging zal op een plaat op een speciaal daarvoor aangeschaft houten bord worden aangebracht.
3. Deze wisselprijs blijft immer eigendom van de vereniging en mag door de winnende vereniging voor één jaar worden meegenomen.

F3. Vrijwilligersavond
1. Ten behoeve van de vrijwilligers van de vereniging zal jaarlijks door het bestuur een vrijwilligersavond georganiseerd worden, waarbij de genodigden via het bestuur een uitnodiging zullen ontvangen.
2. De datum van deze avond zal jaarlijks door het bestuur worden vastgesteld.

F4. Deelname kaas-, mossel- & wijnavond, dan wel soortgelijke activiteit
1. De kaas, mossel- & wijnavond, dan wel soortgelijke activiteit, staat open voor alle (buitengewone) leden met maximaal 1 introducé.
2. Aanmelding en betaling, d.m.v. een door de 2e penningmeester verstuurd betaalverzoek, voor deelname geschiedt door gebruikmaking van ClubCollect.

F5. Uitreiken van prijzen tijdens wedstrijden en/of evenementen
1. Dragers van de zilveren speld of leden van verdienste kunnen worden uitgenodigd voor het uitreiken van prijzen van wedstrijden, welke georganiseerd zijn door de vereniging.
2. Indien een genodigde zoals beschreven in punt 1, de prijsuitreiking verricht zal tenminste een (1) bestuurslid optreden als gastheer van deze genodigde.
3. Tenminste een (1) bestuurslid zal de prijsuitreiking verzorgen bij afwezigheid of verhindering van de genodigde zoals beschreven in punt 1.
4. Bij afwezigheid of verhindering van de genodigde zoals beschreven in punt 1 en een bestuurslid, zal de prijsuitreiking geschieden door de wedstrijdleider.


G. Bedrijfsvoering & Informatievoorziening

G1. Redactie mededelingenblad
1. De redactie bestaat uit de redacteur en samenstellers van het mededelingenblad.
2. De redactie is verantwoording verschuldigd aan het bestuur.
3. De redactie heeft tot taak het mededelingenblad minimaal 2 maal per jaar te laten verschijnen.
4. De redactie zal het concept van een te verschijnen mededelingenblad ter goedkeuring aan het bestuur voorleggen voordat tot het drukken dan wel publiceren daarvan wordt overgegaan.

G2. Instructie haven coördinator dependance de Sloep
1. De haven coördinator legt rechtstreeks verantwoording af aan het bestuur.
2. De haven coördinator stelt jaarlijks een begroting op en legt deze voor aan het bestuur.
3. De haven coördinator is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer en onderhoud van de dependance.
4. De haven coördinator stelt voor de waarnemend beheerders een taakomschrijving op.
5. De haven coördinator stelt in overleg met de waarnemend beheerders een indeling op en coördineert deze indeling.
6. Voor wat betreft het financieel beheer, betreffende zeilgelden en het accommoderen van passanten in de haven, is de haven coördinator rechtstreeks verantwoording verschuldigd aan de penningmeester.
7. Voor wat betreft het materieelbeheer is de haven coördinator rechtstreeks verantwoording verschuldigd aan de commissaris materieel.
8. De haven coördinator van de dependance de Sloep is tevens barcoördinator.
9. De waarnemend beheerder is tevens barbeheerder.

G3. Instructie barcoördinator Albatros en de Sloep
1. De barcoördinator legt door tussenkomst van de penningmeester verantwoording af aan het bestuur.
2. De barcoördinator is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken betreffende de bar.
3. De barcoördinator stelt richtlijnen op.
4. De barcoördinator stelt in overleg met de barbeheerder een indeling op en coördineert deze indeling.
5. De barcoördinator, barbeheerder en barmedewerkers dienen op de hoogte te zijn van de HACCP en IVA regelingen welke gelden voor sportkantines.
6. Per kantine dient minimaal één (1) persoon in het bezit te zijn van geldige papieren welke benodigd zijn om een sportkantine te mogen voeren.
7. Voor wat betreft het financieel beheer van de bargelden is de barbeheerder en/of barcoördinator rechtstreeks verantwoording verschuldigd aan de penningmeester.
8. De barbeheerder of barcoördinator zal in principe de drank en voeding bestellen bij de aangewezen groothandel. In overleg met de penningmeester kan hier incidenteel van worden afgeweken.

G4. Instructie mentoren verenigingsjachten
1. Het bestuur streeft er naar dat ten behoeve van de verenigingsjachten (motorkruisers en kajuitzeiljachten) jaarlijks mentoren beschikbaar zijn die het onderhoud van deze jachten begeleiden c.q. zelf ter hand nemen.
2. De mentoren kunnen, na goedkeuring van de commissaris materieel, aanpassingen aan de jachten aanbrengen.
3. De mentoren zullen door de commissaris materieel worden begeleid.

  1. De commissaris materieel treedt op als contactpersoon voor de mentoren en informeert het bestuur bij wijzigingen in het mentorschap.
  2. De mentor houdt de commissaris materieel op de hoogte van de conditie van het toegewezen jacht. Hierbij schetst de mentor de eigen werkzaamheden als ook de werkzaamheden, die door de technische mensen in de onderhoudsloods worden uitgevoerd. De mentor heeft hiertoe intensief contact met de technische mensen in de onderhoudsloods.
  3. Na het winteronderhoud dient de mentor van een jacht er zeker van te zijn, dat het jacht technisch in optimale staat verkeerd. Hiertoe zal de mentor een proefvaart uitvoeren, die mogelijk meerdere dagen bestrijkt en waarin alle systemen aan boord worden getest, teneinde bij aanvang seizoen een technisch correct werkend jacht op te leveren. Deze proefvaart geschiedt in overleg met de commissaris materieel.
  4. Het mentorschap eindigt niet na het afsluiten van het winteronderhoud. De mentor zal gedurende de rest van het jaar het jacht nauwlettend blijven volgen en de gebruikers van dat jacht zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan.
  5. Als tegenprestatie voor de geleverde inspanningen heeft de mentor voorkeur bij het aanvragen van een door de mentor gewenste periode voor vakantietoewijzing van een verenigingsjacht.
  6. In beginsel worden de schepen door de mentoren naar/van hun dislocatie gebracht/gehaald.
  7. In samenspraak met en ter beoordeling van de commissaris materieel worden de kajuitjachten eenmaal per jaar ter beschikking gesteld voor een mentoren weekend. Alle mentoren worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen. (toevoeging n.a.v. BV 12-12-2024)

G5. Taken en verantwoordelijkheden IV-er Marine Watersportvereniging
1. De IV-er is verantwoordelijk voor:
a. Het beschikbaar stellen van voldoende opslagcapaciteit om de administratie van de vereniging op te kunnen slaan.
b. Het op de juiste wijze opslaan van data zodat deze op eenvoudige manier teruggevonden kan worden.
c. De back-up van de data van de vereniging.
d. De hardware welke in gebruik is bij de vereniging.
e. Het internet op de Haukes en Clubschip.
2. De IV-er legt verantwoording af aan leden van het bestuur en draagt zorg voor:
a. Voldoende opslagcapaciteit voor de data.
b. De juiste werking van de hardware (laptops, printers, etc.).
c. Het beheer van de e-mailadressen van de bestuursleden.