Naast de jachthaven in Den Helder, heeft de  Marine Watersport Vereniging (MWV) een dependance in de Haukes aan het Amstelmeer, genaamd "de Sloep".

foto Haukes a

Het Amstelmeer is een voormalige zeearm van de Waddenzee tussen het toenmalige eiland Wieringen en de kop van Noord-Holland. Na de aanleg van de Wieringermeer en de Afsluitdijk is het Amstelmeer ontstaan. Het is er voor wat betreft scheepvaart een rustig vaargebied. Er wordt voornamelijk gezeild, gesurft en gekitesurfd. Langs de oevers zijn op diverse plaatsen natuurgebieden aangelegd. Naast watersport is het gebied ook uitstekend geschikt om te fietsen en te wandelen.

In het gebouw van de dependance van de MWV bevindt zich een gezellige bar en ontmoetingsruimte, een zeilberging evenals de douches en toiletten.

In de haven tegenover "de Sloep" bevinden zich de boxen voor de Centaurvloot (12 st.) en de hulp- vaartuigen.

De jachthaven beschikt over 80 ligplaatsen, waarvan een aantal zijn voorzien van elektra. Deze ligplaatsen worden in principe gebruikt door de vaste ligplaatshouders van de vereniging maar passanten zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

foto Haukes b

Tijdens het vaarseizoen, begin april tot eind september, worden er vanaf deze locatie de praktijklessen voor de jeugdopleidingen (Optimisten, RS Feva's, RS Neo's) en de A-cursus (Centaur) verzorgd.

Ook de zomeravondcompetie en diverse andere wedstrijden die door de MWV worden georganiseerd, starten vanaf de dependance en worden gezeild op het Amstelmeer.

Eveneens wordt in  de zomermaanden de dependance door diverse afdelingen van de Koninklijke Marine geregeld gebruikt voor een zogenaamde 'nautische dag'.

Ten behoeve van de Koninklijke Marine wordt er, veelal halverwege juni, door de MWV geassisteerd bij de zogenoemde "Aanmoedigingswedstrijden Sloepzeilen" voor beginnende stuurlieden en teams.

De Sloep is geopend vanaf half april t/m eind september. De beheerder is 7 dagen per week aanwezig.


"De Sloep"
Nieuwe Haven 4
1778 LA De Haukes
Tel. 0227-581763
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.